Kosten energie met energiemeter

Het is februari 2019, de meeste bedrijven en huishoudens hebben de eerste maandafrekening van de energiebedrijven ontvangen. Zoals verwacht zijn de kosten van energie alleen maar gestegen. Dit vergroot de aantrekkelijkheid van duurzaam opgewekte energie.

Energienota stijgt 360 euro in 2019, duurzame energieopwekking steeds aantrekkelijker

Gaslicht.com becijferde dat een gemiddeld gezin in 2019 zo’n 360 euro meer betaalt. Dit bovenop de eerdere stijging van 190 euro in 2018. De stijging heeft vooral te maken met de gastax, de belasting op gas. Ook de Opslag duurzame energie stijgt, net als de netbeheerkosten.

De stroomtax, de belasting op stroom, daalt overigens in 2019. Het is duidelijk dat de overheid inzet op gasloos wonen in de nabije toekomst.

Overstappen naar duurzame energie loont

190 euro extra energiekosten in 2018, 360 euro in 2019. Dat is samen al ruim 500 euro op jaarbasis! Ook voor 2020 zijn alweer prijsstijgingen aangekondigd.

Dit brengt duurzame aanpassingen en duurzame alternatieven zoals isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp steeds dichterbij. Gevoelsmatig, maar nu ook getalsmatig! De kritische consument of gebouwbeheerder moet dit jaar ruim 500 euro aan energiekosten meer betalen ten opzichte van 2017.

Dat maakt het steeds aantrekkelijker om in duurzame oplossingen te investeren. Kantoorgebouwen moeten overigens in 2023 al verplicht beschikken over energielabel C. Voor ander vastgoed en woonhuizen liggen de routes vooralsnog minder vast.

Overstappen naar duurzame energie? 

Vraag vandaag een offerte aan bij de Thuiscomfort-specialist in de buurt

Vraag een offerte aan voor duurzame energie

Geen energiekosten met een nul op de meter woning

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt