Internationale Ouderendag in teken seniorklare woningen

Hoe u zich kunt voorbereiden op langer thuiswonen.

Dat de VN langer thuiswonen voor senioren ook hoog op het lijstje heeft staan, blijkt tijdens de Internationale Ouderendag. In 2015 vieren we alweer de 25e editie, dit jaar met als thema ‘Sustainability and Age Inclusiveness in the Urban Environment’. Wat zoveel betekent als steden en woningen afstemmen op ouderen en vice versa. Dat gaat niet alleen over nieuwe woningen seniorklaar maken, maar ook huidige woningen aanpassen.

De top 5 woningaanpassingen voor senioren

Uit onderzoek weten we dat Nederlandse senioren graag langer thuis blijven wonen. En hoewel iedereen uniek is, zijn er bepaalde woningaanpassingen waar we allemaal op den duur behoefte aan hebben. Daarom zetten we hieronder de top 5 meest voorkomende aanpassingen op een rij.

Douchezitje

Een douchezitje helpt u om met een stabiele zit comfortabel te douchen. Ze zijn als losse stoelen en als opklapbare krukjes verkrijgbaar, zodat het zitje altijd in uw badkamer past en voldoet aan uw wensen.

Novellini douchezitje

Drempels verlagen

Noodzakelijk voor rollator- en rolstoelgebruik, maar ook handig als u moeite heeft met opstappen. Door de drempels te verlagen wordt uw huis een stuk veiliger en kunt u gemakkelijk van de ene kamer naar de andere.

Drempelhulp Easy Living

Toilet verhogen

Uw toilet verhogen kan op verschillende manieren. Wat dacht u van een toiletstoel, die u over de toiletpot plaatst? Deelt u uw toilet geregeld met kinderen, dan is een wc die in hoogte versteld kan worden ook een optie.

Aquatec Pico toiletstoel

Antislip douchevloer

Met een antislip douchevloer is vallen verleden tijd. Dat kan al met een mat, maar verschillende douchebakken hebben tegenwoordig een speciale coating. Zo hebben uw voeten een betere grip. Wilt u een stapje verder gaan, dan kunt u de gehele badkamer van een antislipvloer voorzien.

Duravit douchebak met antislip-coating

Beugels en grepen

Of u wilt zitten of opstaan, een beugel of greep biedt u net dat stukje extra ondersteuning. Bij de wc zijn opklapbare beugels handig, bij het bad bent u met een vaste wandbeugel zeker van de steun die u nodig hebt.

Handicare wandbeugel

Welke aanpassing u ook wilt doen, verdiep u goed in welke producten aangeboden worden en waar u zelf goed mee geholpen mee bent. Onze specialisten staan voor u klaar met vrijblijvend advies.

Aanmelden nieuwsbrief

Vul Description in gelinkte pagina