Verborgen gebreken? Niet met het Gebrekenhuis

Klusjesman plaatst een nieuw raam

Vochtplekken op zolder: direct aanpakken. Klemmende delen in uw kozijnen: in de gaten houden. Mosaangroei op uw balkon: jaarlijks schoonmaken. Elke woning kent zo z'n gebreken, maar hoe ontstaan ze precies en wat kunt u eraan doen? Vereniging Eigen Huis introduceert het Gebrekenhuis. 

Zo blijft er geen gebrek meer voor u verborgen

Wilt u nog lang thuis blijven wonen, dan is periodiek onderhoud essentieel. Maar lang niet alle onderhoudsklussen zijn even duidelijk. De kozijnen eens in de paar jaar schilderen, dat weten we. Jaarlijks de cv-ketel laten checken, dat doen we ook. Maar hoe zit het met klussen die u vooraf niet voorzien had? Of u tot de categorie Handige Harry’s behoort, of juist twee linkerhanden heeft, in het Gebrekenhuis ziet u wat er gaande is.

Hoe werkt het?

Door op een element in het interactieve huis te klikken roept u verschillende keuzes op. Dat kan om verschillende gebreken gaan, maar ook verschillende materialen. Of u kiest uit het menu aan de rechterkant. Per onderdeel kiest u materiaal en gebrek, waarna de gebrekenkaart opent.

Screenshot Gebrekenhuis van Vereniging Eigen Huis

Wat is een gebrekenkaart?

Op de gebrekenkaart leest u hoe het gebrek ontstaat en wat er moet gebeuren om het te herstellen. Ook de prioriteit staat aangegeven, zodat u weet hoe snel u actie moet ondernemen. De moeilijkheidsgraad vertelt u of u dit zelf kunt oplossen, of dat u beter een specialist kunt bellen.

Screenshot Gebrekenkaart van Vereniging Eigen Huis

Het Gebrekenhuis bekijken

Op de website van Vereniging Eigen Huis vindt u het Gebrekenhuis.

Meer inspiratie

Wilt u weten hoe u uw huis veiliger en comfortabel kunt maken? Zodat u ook op latere leeftijd zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Neem eens een kijkje in Thuiscomfort demohuis voor meer inspiratie.

Aanmelden nieuwsbrief

Vul Description in gelinkte pagina