GROHE-douche

We doen het elke dag, gedachteloos. Onder de douche staan. In bad gaan. Of een wasje draaien. Wat zijn nu de kosten van deze alledaagse handelingen? Onderzoeksbureau Nibud zocht het uit, in samenwerking met RVO en Vewin.

Wassen

De totale kosten van een was in de wasmachine bestaan uit de kosten voor elektriciteit, water, waspoeder en de afschrijving en het onderhoud van de wasmachine. Hoeveel een wasbeurt kost, hangt af van de temperatuur waarop u de was draait:

  • Kosten bij 40°C        € 0,80
  • Kosten bij 60°C        € 0,90
  • Kosten bij 90°C        € 1,16

Bron: RVO en Vewin, bewerking Nibud, 2014

Douchen

Gemiddeld wordt bij het douchen 70 liter water per keer verbruikt. De kosten van een douchebeurt met een gemiddeld waterverbruik wordt hiermee:

  • Gasboiler               € 0,30
  • Elektrische boiler    € 0,45

Bron: RVO en Vewin, berekening Nibud, 2014

In bad

Een gevuld bad bevat zo’n 140 liter water. De kosten hiervan bedragen gemiddeld:

  • Gasboiler                € 0,57
  • Elektrische boiler     € 1,00

Bron: RVO en Vewin, berekening Nibud, 2014
 

Scherende meneer en douchende mevrouw in de badkamer


Samen douchen, zuiniger en gezelliger

Ruim 40% van de Nederlanders doucht wel eens met z’n partner samen onder één douche. In het weekend vóór het slapen gaan, is het meest geliefde moment om samen te douchen. Daarna volgen bij het opstaan (één op de vijf), én voor en na het hebben van sex (beiden 10%). Negen van de tien gezamenlijke douchebeurten vindt gewoon thuis plaats. Dit blijkt uit het tweede grote landelijke douche-onderzoek van Grohe. Verder valt op dat vooral mannen ook wel graag met iemand anders dan de eigen partner zouden willen douchen, terwijl voor vrouwen geldt: met eigen partner of anders alleen.Extra handen om te soppen.

Mannen douchen vaker samen

Eén op de drie mensen die wel eens samen doucht, geeft aan dit elke week wel een keer te doen. Opvallend is verder dat 8% van de mannen aangeeft dagelijks samen te douchen, terwijl dit bij vrouwen nog geen 2% is. De meeste respondenten zeggen zo’n 10 – 15 minuten samen onder de douche te staan. Gezelligheid is de voornaamste reden om samen te douchen (67%). Erotiek staat met 53% op een goede tweede plaats. De derde reden is vooral praktisch; ruim 30% van de respondenten geeft aan dat het handig is dat iemand anders je kan insoppen of scrubben.

bron: www.wonenwonen.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Volop inspiratie voor huis en comfort in het online demohuis