Duurzaam woongemak: stap in de wereld van daken

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van daken

Denkt u aan duurzaamheid, dan denkt u waarschijnlijk aan slimme thermostaten, goede isolatie en op tijd het lampje uit doen. Maatregelen die u helpen om minder energie te verbruiken vindt u niet alleen voor binnenshuis, maar ook voor óp uw huis.

Oplossingen die uw duurzaamheid letterlijk naar een hoger niveau tillen

De belangstelling voor duurzaamheid blijft groeien. Uit milieuoverwegingen, maar natuurlijk ook vanwege de lagere kosten. En als u het goed aanpakt, draait u zelfs nul-op-de-meter en verhoogt u de waarde van uw huis met duurzame maatregelen! Om u wegwijs te maken in de wereld van duurzaam woongemak, bespreken we welke maatregelen u kunt nemen om uw huis te verduurzamen. Enkele voorbeelden op het gebied van dakoplossingen:

Mawipex groendak

Het groendak zien we steeds vaker in Nederland. Het dak wordt dan bedekt met traag groeiende planten. Niet alleen geeft het Mawipex groendak een fraaie aanblik, het werkt ook isolerend tegen koude, warmte en geluid. Daarnaast wordt het regenwater deels opgenomen, waardoor dat minder druk geeft op het riool en uw hemelwaterafvoer.

  • Goed voor de biodiversiteit
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Verlengt de levensduur van uw dak

Lees meer over het Mawipex groendak

Lees meer over het Mawipex groendak

Yingli PANDA 60 Cell 40 mm zonnepanelen

Dat zonne-energie alleen zin heeft als de zon schijnt, is een fabeltje. De Yingli PANDA zonnepanelen bevatten innovatieve technologie, waardoor er meer stroom wordt opgewekt. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat én op bewolkte dagen.

  • Hoge performance
  • Uitstekende jaaropbrengst
  • Verkrijgbaar met zwart frame en zwarte achterzijdefolie
  • 25 jaar garantie

Lees meer over de Yingli PANDA 60 Cell 40 mm zonnepanelen

Lees meer over de Yingli PANDA 60 Cell 40 mm zonnepanelen

Regenwateropvang Grundfos

Doorgaans loopt regenwater weg via de dakgoot naar het riool. Zonde, want hemelwater is zacht, kalkvrij water en kan daardoor bij uitstek gebruikt worden voor klusjes in en rondom het huis. De regenwateropvang van Grundfos vangt het regenwater op, zodat u uw tuin kunt besproeien, uw auto kunt wassen of zelfs het toilet met hemelwater kunt doorspoelen.

  • Werkt met pomp of (ondergrondse) regenwaterunit
  • Helpt water te besparen en het riool te ontlasten
  • Eventueel te koppelen met het waterleidingnet

Lees meer over de Grundfos regenwateropvang

JP regenwater

Advies nodig?

Wilt u weten hoe deze maatregelen in uw woonsituatie passen? Vraag het aan onze specialisten, zij denken graag vrijblijvend met u mee.

Aanmelden nieuwsbrief

Vul Description in gelinkte pagina